torsdag 8. juli 2010

Smalvollen







Foto av Lars Åsmunnd



Alna Brune
Brunt vann fra Alna

I Oslofjorden er det observert mye brunt vann den siste tiden. Nylig utført inspeksjon fra NGI viser at vannet stammer fra Alna. Store nedbørsmengder gjør at elvene vokser og drar med seg brunt vann utover fjorden.

NGI har nylig utført en inspeksjon i forbindelse med opplysninger av ”brunt vann” sør for Rambergøya. De store nedbørsmengdene den sisten tiden gjør at elvene har vokst, og utenfor utløpet av Alna i Kongshavn var det brunt vann som strakk seg langt utover mellom Hovedøya, på begge sider av Bleikøya og helt ut til utløpet mellom Gressholmen/Rambergøya og Lindøya.

Det ble ikke observert brunt vann på utsiden av Langøyene og Husbergøya, i deponiområdet eller inne i Bekkelagsbassenget.

Det har heller ikke i denne perioden vært noen uhell i forbindelse med mudrings- og deponeringsarbeidene som skulle tilsi at det brune vannet stammer fra disse arbeidene.

- Dette gjør at man klart kan konkludere med at det brune vannet som nå observereres i Oslofjorden stammer fra Alna, sier Arne Pettersen i NGI.

http://www.havn.oslo.kommune.no/article76770-7585.html

Dette er Alna tidlig vår. Vinterens møkk renner mot havet.

Lars Åsmund

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar